top of page

AYURVEDA

Consultanță și Nutriție Ayurvedică Personalizată

DSC_3674.jpg
ayurveda_medicines_2.jpg

Ayurveda este Știința Vieții, un sistem holistic de medicină

Ayurveda sau Știința Vieții este unul dintre cele mai vechi sisteme holistice de medicină și sănătate care are rădăcini în India antică. 

Ayurveda pune accentul pe menținerea echilibrului între minte, corp și spirit pentru a atinge o stare optimă de sănătate și bunăstare.

Principiile Ayurveda se bazează pe înțelegerea că fiecare individ este unic, cu propria sa constituție și nevoi specifice.

Sistemul Ayurveda împarte oamenii în trei tipuri de constitutie sau "doshas": Vata, Pitta și Kapha. Aceste doshas reprezintă energii fundamentale care guvernează funcțiile noastre fiziologice și mentale.

Fiecare persoană are o constituție specifică, numită și prakriti, care este determinată de proporțiile relative ale acestor trei doshas în corpul și mintea lor.

Ce dezechilibre rezolvă Ayurveda

  1. Dezechilibre digestive: cum ar fi indigestia, balonarea, constipația, diareea, sindromul de colon iritabil și intoleranțele alimentare. 

  2. Gestionarea stresului și anxietății: tehnici de respirație, meditație, yoga, masaje și terapii cu uleiuri care pot ajuta la relaxare, reducerea stresului și echilibrarea sistemului nervos.

  3. Tulburări de somn: prin intermediul rutinelor de somn adecvate, a tehnicilor de relaxare și a utilizării plantelor medicinale specifice, Ayurveda poate sprijini un somn odihnitor și o rutină sănătoasă de somn.

  4. Probleme de piele: tratamente și soluții pentru diverse afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, eczemele, psoriazisul și alergiile cutanate. Prin utilizarea unor plante medicinale specifice și a regimurilor de îngrijire a pielii, Ayurveda poate ajuta la calmarea și vindecarea pielii.

  5. Menopauză și dezechilibre hormonale: prin intermediul modificărilor alimentare, a tratamentelor specifice și a practicilor de echilibrare energetice, Ayurveda poate ajuta la menținerea echilibrului hormonal și la reducerea simptomelor neplăcute asociate.

Cum se desfășoară
Consultanța
Ayurvedică Personalizată

Evaluarea - prima întâlnire 

Parcurgi un chestionar Ayurveda, îmi povestești mai multe despre starea ta de sănătate, care sunt obiceiurile tale alimentare și care e stilul tău de viață. 

Profilul personalizat -  a doua întâlnire

Cu informațiile primite, îți determin constituția Ayurvedică (distribuția dosha), dezechilibrele care există în corpul fizic-mental-emoțional.  Primești recomandări personalizate pentru dieta și stilul tău de viata. 

Două ședințe de consultanță Ayurvedică

Prima ședință este de evaluare, a doua ședință este cu recomandări.

Monitorizarea  - a treia ședință de consultanță 

Este o ședință de monitorizare care se stabilește la o lună de la a doua ședință de consultanță. Aceasta ședință este opțională, o recomand însă pentru o mai bună implementare și înțelegere a recomandărilor primite. (există un cost suplimentar) 

Ședințele pot avea loc online sau offline. Întâlnirile sunt One to One.

Ce primești la o Consultanță
Ayurvedică 
Personalizată

Cunoașterea propriei constituții

Obții o înțelegere mai profundă a propriei constituții ayurvedice și a profilului individual de sănătate. Afli cum poți menține un echilibru optim între minte, corp și spirit.

Profil nutrițional personalizat

Meniu alimentar personalizat în funcție de tipul de organism pe care îl ai, dosha/doshele predominante, dezechilibrele existente, stilul tău de viață.  

Tehnici de Detoxifiere

Afli care sunt tehnicile de detoxifiere potrivite tipologiei tale pentru a elimina toxinele acumulate și pentru a restabili echilibrul intern.

Yoga și Meditație

Îți recomand câteva practici fundamentale, personalizate, pentru armonizare minte-corp-spirit, adaptate  tipului tău de organism.

Yoga și meditația ajută la reducerea stresului, la întărirea sistemului imunitar, la îmbunătățirea flexibilității și la cultivarea calmului mental.

Tratamente cu Plante Medicinale

În Ayurveda se folosește o varietate de plante și ierburi pentru a susține sănătatea și vindecarea. Primești recomandările de tratamente potrivite ție  care pot fi utilizate în diverse moduri, cum ar fi consumul sub formă de ceaiuri, capsule sau pulberi, sau aplicarea externă sub formă de unguente sau uleiuri.

Rutină zilnică

Primești o rutină zilnică numită "dinacharya", adaptată specific nevoilor și profilului tău care include obiceiuri precum orele de somn, curățarea limbii, masajul cu ulei, folosirea unui Neti Pot, exercițiile fizice, practici de relaxare și alte elemente specifice tipologiei tale.

Ședințele pot avea loc online sau offline. Întâlnirile sunt One to One.

Doshele influențează apetitul, tipul de alimente necesare organismului tău, felul în care le consumi, gătite sau crude, mișcarea pe care e bine să o practici, culorile pe care e bine să le porți, tipul de respirație pe care e benefic să îl practici și multe altele.

💸 500 lei pentru crearea profilului personalizat - primele două ședințe Ayurvedice.
A treia întâlnire, de monitorizare 💸  250 este opțională și recomandată din toată inima pentru că pot fi necesare ajustări ale recomandărilor făcute în funcție de răspunsul fizic și psihic la noul stil de viață. 

Namaste 💚
Laura

bottom of page